Onderbouw
Bovenbouw

Nieuws

Retro: Beschrijving foto's in de Family Lounge (deel 1)

Tijdens de prachtige renovatie van de jeugdkantine werden “retro” foto’s opgehangen aan de voorkant van het buffet. Enkele keren is mij gevraagd geweest naar de achtergrond van deze foto’s. In een reeks “retro’s” zal ik deze toelichten.

De eerste foto is genomen op 8 januari 1961, achter het doel van SK Deinze, ter gelegenheid van de competitiewedstrijd: SK Deinze - SV Geraardsbergen

SK Deinze speelde in het seizoen 1960-1961 terug in Bevordering nadat het, in het seizoen ervoor, kampioen gespeeld was in Eerste Provinciale. 1960-1961 was een zwaar seizoen. Er werd gespeeld tegen gerenommeerde ploegen waaronder SK Beveren, VG Oostende, Stade Moeskroen, Germinal Ekeren…… Op het einde van het seizoen eindigde men op de dertiende plaats en was de doelstelling bij de start van het seizoen: Niet degraderen een feit.

De wedstrijd SK Deinze – SV Geraardsbergen werd door Deinze met 5 – 1 gewonnen alhoewel Geraardsbergen tijdens dit seizoen bij de topploegen behoorde.

Op de foto zijn de volgende SK-spelers afgebeeld: Van links naar rechts: Stefaan De Graeve (met de rug naar de camera), in de verte Willy Termont, en rechts Fernand Martens.

De wedstrijd werd gespeeld aan Astenedreef. Bekijk eens welke massa toeschouwers errond het terrein stond. Vandaag om van te watertanden.

Op de kleinere foto, hiernaast, is het elftal afgebeeld welke het opnam tegen Geraardsbergen.

 

De tweede foto is een foto uit hetzelfde seizoen 1960-1961. 

Foto dateert van 15 januari 1961. SK Deinze verloor op VG Oostende met zware score. Op de foto zijn de volgende SK-spelers te zien: van links naar rechts. Fernand Martens, Michel De Dapper en doelman Etienne Couvent. Eerste doelman Willy Tack was in die periode enkele maanden afwezig waardoor reservedoelman Couvent zijn plaats innam. Couvent was bij begin van het seizoen overgekomen van FC Latem. 

 

De volgende foto stelt het gewestelijk kadetten elftal voor, uit het jaar 1966 – 1967.

Rechts staande is afgebeeld, de afgevaardigde en tevens trainer van het elftal: Fernand Den Blauwen.

Fernand behoorde tijdens dit seizoen ook nog tot de topspelers van het eerste elftal.  Als jeugdtrainer gaf hij zijn jarenlange ervaring als SK-speler door aan de jeugdspelers.

Referentie: op de website vindt u een beschrijving van Fernand’s voetbalcarrière in de rubriek “iconen” onder de titel “Icoon: Fernand Den Blauwen”

 

Marnix Cornelis

 

Jeugdlunch KMSK Deinze - KFCO Beerschot-Wilrijk

Vóór elke thuiswedstrijd kan je samen met je familie, ploegmakkers, vrienden.... terecht in de Family Lounge om er samen gezellig de beentjes onder tafel te steken.
Een leuke start dus van een avondje supporteren voor onze Oranjehemden.

Wat staat er volgende thuiswedstrijd op het menu?

Jeugdlunch 29 oktober 2016  KMSK Deinze - KFCO Beerschot-Wilrijk

Volwassenen €19

  • Een glaasje cava.
  • Warme beenhesp met champignon- of pepersaus,  een groentenbuffet en minikroketjes

Kinderen <12 jaar €10

  • Een drankje naar keuze.
  • Warme beenhesp met champignon- of pepersaus, een groentenbuffet en minikroketjes

Inschrijven kan tot woensdag 26 oktober via e-mail naar : evenementen@kmskdeinzejeugd.be

Welkom vanaf 17u30
Betaling ter plaatse.

 

Wist je dat dat de Jeugdlunch ook steeds gepubliceerd wordt:

  • Op onze fb-pagina als evenement ?
    Je kan je ook abonneren op onze evenementen, zo blijf je snel op de hoogte.

  • Op de website onder Evenementen?
    Daar kun je ook steeds de volgende Jeugdlunch raadplegen.

Scheidsrechters gezocht

Deze week was het nog een hot item in het nieuws, het tekort aan scheidsrechters. Ook wij zijn op zoek naar scheidsrechters voor de wedstrijden van onze U10, U11 en U12.

Heb jij de goesting om spelertjes te laten genieten van het spelen van een voetbalwedstrijd? Zijn verantwoordelijkheid, empathie en assertiviteit kenmerken die jou typeren? Dan ben jij de persoon die wij zoeken!

Onze jeugdwerking kadert binnen enkele waarden zoals respect, samenwerken, deskundigheid, motivatie en plezier.  Jij kan je steentje bijdragen aan het verder uitbouwen van onze jeugdacademie en zelf de kennis en ervaring vergaren om stappen vooruit te zetten in je eigen ontwikkelingsproces.

Zowel interne als externe kandidaten zijn welkom !

Stel je jezelf kandidaat, ken je iemand of wens je nog meer info?
Neem dan contact op met : logistiek@kmskdeinzejeugd.be of afgevaardigden@kmskdeinzejeugd.be

Bekijk ook eens onze andere vacatures op onze website

Pagina's