Onderbouw

Footkido

Aangezien de vorige benamingen, voetbalschool en bewegingsschool, niet de volledige lading dekten van wat wij aanbieden werd een nieuwe naam bedacht: Footkido!
De bewegingsschool van Jeugdacademle KMSK Deinze zal dus voortaan met deze nieuwe naam door het leven gaan !

Wat is Footkido?

Footkido is een initiatief van Jeugdacademie KMSK Deinze om kleuters, op hun motorisch belangrijke leeftijd, te laten kennis maken met voetbal en beweging in het algemeen
Reeds voor de 7de keer bieden wij dit concept aan deze allerjongsten aan.


Enerzijds zet Footkido in op een brede algemeen motorische vorming.
Recente studies tonen namelijk aan dat te vroege specialisatie niet speciaal leidt tot een betere vaardigheid op latere leeftijd. En dat net die brede motorische basis noodzakelijk is om op latere leeftijd makkelijker sportspecifieke vaardigheden aan te leren. Tijdens deze bewegingsmomenten zal dan ook steeds enkele van de 12 fundamentele (Multimove-)bewegingsvaardigheden (springen, trekken,  klimmen, slaan, gooien, etc...) van elk spelertje geprikkeld worden.

Anderzijds laten we het kind ook kennismaken met het voetbal.
Via balgewenningsspelen proberen de spelertjes onbewust aan de bal te wennen. Geleidelijk aan wordt de moeilijkheidsgraad van deze spelen opgetrokken opdat elk spelertje, elk binnen zijn mogelijkheden, een zekere balvaardigheid ontwikkelt. Die groeiende balvaardigheid kan hij vervolgens toepassen in de 1 tegen 1 duels die de spelertjes wekelijks in verschillende vormen aangeboden krijgt. Dat geeft hun de mogelijkheid om op hun eigen manier en tempo hun skills uit te proberen.

Gans de sessie, zowel de bewegings- als de voetbalspelen, wordt ingekleed in een speels jasje die aangepast is aan de wereld van het kind (piraten, ridders, superhelden,...). Op die manier beleven de spelertjes elke week een bewegingsavontuur waar zij actief aan deelnemen en heel veel plezier aan beleven. Bovendien helpt dit hen ook om bewegingstips te onthouden (Bv. “niet met de punt trappen, anders ontploft de bom/bal”).

Voor wie?

Alle jongens en meisjes, geboren in 2013 en 2014, die op een speelse manier kennis willen maken met beweging en voetbal.
Of spelertjes die naast hun gebruikelijke training bij hun sportclub graag aan een extra bewegingssessie deelnemen.

Praktisch

  • Eerste sessie start op zaterdag 1 september 2018
  • Er zijn 24 sessies: 12 sessies in de periode september-december & 12 sessies in periode januari-april.
  • De sessies gaan door op de terreinen van Jeugdacademie KMSK Deinze. In de wintermaanden kan er worden uitgeweken naar een (indoor)locatie in de buurt.
  • Trainingen gaan enkel door op zaterdag . Een groep van 09u00-10u15 en een andere groep van 10u30-11u45.
  • De opleidingsvergoeding bedraagt  € 150
  • Trainingen gebeuren in een t-shirtje dat aan te kopen is bij de club.

Hoe inschrijven?

Van zodra de inschrijvingen voor het nieuwe seizoen van start gaan verschijnt hier het inschrijvingsformulier.

Wens je meer info?

Contacteer footkido@kmskdeinzejeugd.be

Foto-album van de eerste training: klik hier