Onderbouw & Bovenbouw

Strategisch plan KMSK Deinze

Jeugdacademie KMSK Deinze wil met een duidelijke organisatiestructuur een belangrijke kleine grote club zijn tussen de grote concurrentie van Zulte Waregem en KAA Gent.  De strategie bestaat erin om via een goede jeugdopleiding en scouting de talenten van in een straal rond de 25 km aan te trekken.  Op termijn moeten wij ieder jaar de kans geven aan minstens vier jongeren uit de eigen opleiding om door te groeien naar het A elftal. KMSK Deinze wil dit doen door te voetballen op een dominante en actractieve manier.  Het eerste elftal van KMSK Deinze kiest evenwel niet voor een vast spelsysteem. De hoofdtrainer dient evenwel de cultuur van de club te behouden nl: gedreven, zelfbewust en ambitieus.

KMSK Deinze wil dit bereiken met spelers die een HART hebben voor de club. Deze spelers

 • komen bij voorkeur uit de regio Oost- en West-Vlaanderen;
 • zijn uit het goede hout gesneden (karakter)
 • zijn toegankelijk voor de supporter
 • kunnen zich inleven in het KMSK project (en niet spelen voor puur geldgewin)
 • zijn verstandig, teamplayer, winnaar
 • hebben uiteraard voldoende talent op technisch en tactisch gebied

Criteria waaraan de spelerskern moet beantwoorden:

 • 1 of 2 leiders met een uitstekende winnaarsmentaliteit, verlengstuk van de trainer én het symbool van de club
 • In de as sterkhouders (doelman, centrale verdediger, centrale middenvelder, spits)
 • creativiteit, tactische meerwaarde, scorend vermogen
 • homogene groep die voor elkaar door het vuur gaat
 • Vlaamse herkenbare mentaliteit

Doelstellingen van de club zijn:

 • spelersbudget consolideren
 • gedetailleerd budget management opstellen
 • professionele homogene technische staf uitbouwen
 • kwalitatief scoutingsteam die in detail D-Base aanlegt
 • doorstroming jeugd bevorderen

Het naleven van de structuur met zijn bevoegdheden moet ervoor zorgen dat KMSK Deinze een goede efficiëntie en eerlijke club is in onze eigen regio.

De strategische doelstelling bestaat erin om in een driejarenplan terug te keren naar de Liga (2de klasse), dit is een niveau waarvan we maar al te goed beseffen dat we met onze infrastructuur, ligging, toeschouwers, budget aan de top zitten van ons kunnen.  Niettemin is altijd hoger ook ons motief in de sportieve prestaties en omkadering van ons eerste elftal.

Naar infrastructuur ijveren wij samen met het stadsbestuur van Deinze om onberispelijke velden aan te bieden voor onze jeugdopleiding en eerste elftal. Het aandringen om op het domein de brielmeersen kunstgrasvelden te installeren heeft onze prioriteit. Dit kan een hefboom zijn om de trainingen van kwaliteit te verbeteren en tevens de opleiding naar een hoger niveau te brengen.

Ook op commercieel vlak richten onze pijlen zich naar een markt binnen de 30 km, de streekgebondenheid is een hoofd aspect in het beleid van onze club en onze sponsors.

 

Visie van de club mbt de jeugdopleiding

De raad van beheer van de vzw KMSK Deinze geeft de jeugdwerking van KMSK Deinze de volgende missie mee. De jeugdwerking kan autonoom beslissen en organiseren maar zal er voor zorgen:

 • Dat de club een sociale verankering in de lokale maatschappij heeft via het aantrekken, opleiding en begeleiden van jeugdspelers. Daarbij primeert het voetbaltechnische opleidingsaspect boven de resultaten.
 • Dat de jeugdopleiding voorziet in een zeer gedegen nationale jeugdopleiding met extra aandacht voor de individuele ontwikkeling van de speler.
 • Dat de jeugdwerking ernaar streeft jaarlijks minimaal twee tot vier jonge talentvolle spelers klaar te stomen voor het fanionelftal van de club.
 • Dat naast de bovenstaande objectieven, de jeugdwerking er tevens zal naar naar streven een zo goed mogelijke relatie met de regioclubs te bewerkstelligen.
 • Dat de jeugdwerking eveneens instaat voor de organisatie van extra-sportieve organisaties die hoofdzakelijk fondsen moeten opleveren, die extra uitgaven moeten kunnen dekken.

De jeugdwerking werkt deze missie autonoom uit en rapporteert op regelmatige basis, via hetgeen in zijn werkingskader is bepaald, aan de raad van beheer. De jeugdwerking kan bij het vervullen van deze missie op de volledige steun van de vereniging rekenen.

Doorstroming

KMSK Deinze heeft bij aanvang van het huidige seizoen besloten om van start te gaan met een talentengroep, die de naam ‘Jong Oranje’ kreeg. De beloftevolle spelers uit de kern van de U16, U17 en U18 vormen deze ploeg. Deze ploeg neemt deel aan een oefencompetitie van talentengroepen. Dit gebeurt in samenwerking met Club Brugge, die een aantal clubs uit de regio kon overtuigen om talentengroepen samen te stellen. Verder zijn er ook nog wedstrijden voorzien tegen SC Wielsbeke, FC Dender en VCE aalst. Het idee om een talentengroep op te richten is vorig seizoen ontstaan. Een jeugdspeler uit de kern van de U17 werd op een bepaald moment doorgeschoven naar de U19. Al vlug bleek deze speler ook bij de U19 tot de betere te behoren en werd hij met succes opgeroepen voor een wedstrijd met de beloften. Uiteindelijk heeft deze speler het seizoen verder afgewerkt met de A-kern. Met deze talentengroep willen we de traditionele stap van U17 naar U19 via beloften naar de A-kern doorbreken. Ongeacht de leeftijd willen we onze talentvolle spelers de mogelijkheid bieden om op een zo hoog mogelijk niveau te voetballen. Maandelijks wordt er, op zondagvoormiddag, met Jong Oranje getraind en een midweek wedstrijd gespeeld. Met deze wedstrijden en trainingen willen we de talentvolle spelers extra prikkels en leermomenten aanbieden om verder door te ontwikkelen tot kandidaat beloftenspelers en/of A-kernspelers. Op deze manier kan een speler van de U16 of U17 ook in beeld komen bij de beloften. De jeugdspelers, ongeacht hun leeftijd, die hun talent bevestigen bij de beloften kunnen in aanmerking komen voor een training met de A-kern. De wedstrijden van de beloften worden steeds gecoacht door een hulptrainer (T2 of T3) van het eerste elftal. Vaak wordt deze coach geassisteerd door een U19-trainer. Hierdoor ontstaat een directe link tussen jeugd en eerste elftal. Dit zowel voor de jeugdspelers als voor de trainers.